Beh, credo di aver finito la serie di ricette salate della festa per i 15 anni di Radio Onda Italiana.
Alcune cose le avevo comprate ma non sono riuscita a servirle, tipo i dadini di provolone piccante con il chicco d'uva sopra. Poco male.
Dallo sponsor del caffè ho avuto una bella scorta di bicchierini e soprattutto dell'ottimo caffè per questa ricetta, che ha mandato in visibilio tutti quelli che l'hanno assaggiata.
Pannacotta di Marina
per 4 persone
250 gr panna fresca
250 gr latte intero
50 gr miele
35 gr zucchero
40 gr maizena (amido di mais)
Mescolare il miele con lo zucchero e la maizena, poi aggiungere piano piano il latte sciogliendo bene i grumi, e quindi la panna. Mettere il recipiente nel forno a microonde e riscaldare alla massima potenza per 4 minuti (oppure sul fornello al minimo girando in continuazione). Girare e far andare di nuovo con intervalli di 1 minuto finquando ha raggiunto la consistenza di uno yogurt bello denso. Non far bollire.
Versare nelle coppette individuali precedentemente bagnate con acqua e sgocciolate per bene e far freddare prima di mettere in frigo.
Sformare la pannacotta e servirla con una salsina a piacere.
Salsa al caffè di Marina
per 4 persone
Fare 1 tazza di caffè bello carico.
Far sciogliere nel microonde (o in un tegamino) 1 tazza di acqua con 1 cucchiaino di zucchero e 1 di miele. Sciogliere 1 cucchiaino di maizena con il caffè ed aggiungerlo allo sciroppo. Far addensare riscaldando bene, poi raffreddare bene la salsa prima di versarla sulla pannacotta.
~~~~~~~~Nederlands
Ik geloof dat ik klaar ben met de reeks hartige hapjes voor het feest ter gelegenheid van het 15 jaar bestaan van Radio Onda Italiana.
De ingrediënten voor sommige hapjes had ik wel gekocht, maar het is me niet gelukt om ze uit te serveren, zoals de blokjes pittige provolone kaas met een druifje erop. Het maakt niets uit.
Van de koffiesponsor heb ik een hoop bekertjes gekregen en vooral uitstekende koffie voor dit recept, dat iedereen voortreffelijk vond.
Pannacotta van Marina
voor 4 personen
250 gr slagroom
250 gr volle melk
50 gr honing
35 gr suiker
40 gr maizena
Meng de honing met de suiker en de maizena, voeg langzaam aan de melk toe om de klontjes op te lossen, daarna de room. Doe het mengsel in de magnetron en verwarm het op de hoogste stand voor circa 4 minuten (of op het fornuis op een heel zacht pit terwijl je voortdurend blijft roeren). Roer goed en laat het opnieuw vervarmen voor steeds 1 minuut, totdat het net zo dik is geworden als vla. Niet laten koken.
Schenk in de bekertjes of andere bakjes die je van tevoren nat hebt gemaakt (maar al het water goed hebt laten druppen). Laat het goed afkoelen voordat je de pannacotta in de koelkast zet.
Keer de pannacotta op een bordje en serveer het met een sausje naar smaak.
Koffiesaus van Marina
voor 4 personen
Zet 1 kopje sterke espressokoffie.
Laat 1 theelepel suiker en 1 theelepel honing oplossen in 1 koffiekopje water door het op te warmen in de magnetron (of op het fornuis). Los 1 theelepel maizena in de espresso en voeg het aan de honing-suikersiroop toe. Blijf de saus opwarmen totdat het bijna kookt (maar dus niet laten koken!) en licht ingedikt is. Laat de saus goed afkoelen voordat je het op de pannacotta schenkt.
De ingrediënten voor sommige hapjes had ik wel gekocht, maar het is me niet gelukt om ze uit te serveren, zoals de blokjes pittige provolone kaas met een druifje erop. Het maakt niets uit.
Van de koffiesponsor heb ik een hoop bekertjes gekregen en vooral uitstekende koffie voor dit recept, dat iedereen voortreffelijk vond.
Pannacotta van Marina
voor 4 personen
250 gr slagroom
250 gr volle melk
50 gr honing
35 gr suiker
40 gr maizena
Meng de honing met de suiker en de maizena, voeg langzaam aan de melk toe om de klontjes op te lossen, daarna de room. Doe het mengsel in de magnetron en verwarm het op de hoogste stand voor circa 4 minuten (of op het fornuis op een heel zacht pit terwijl je voortdurend blijft roeren). Roer goed en laat het opnieuw vervarmen voor steeds 1 minuut, totdat het net zo dik is geworden als vla. Niet laten koken.
Schenk in de bekertjes of andere bakjes die je van tevoren nat hebt gemaakt (maar al het water goed hebt laten druppen). Laat het goed afkoelen voordat je de pannacotta in de koelkast zet.
Keer de pannacotta op een bordje en serveer het met een sausje naar smaak.
Koffiesaus van Marina
voor 4 personen
Zet 1 kopje sterke espressokoffie.
Laat 1 theelepel suiker en 1 theelepel honing oplossen in 1 koffiekopje water door het op te warmen in de magnetron (of op het fornuis). Los 1 theelepel maizena in de espresso en voeg het aan de honing-suikersiroop toe. Blijf de saus opwarmen totdat het bijna kookt (maar dus niet laten koken!) en licht ingedikt is. Laat de saus goed afkoelen voordat je het op de pannacotta schenkt.
2 commenti:
Che simpatico blog!! Con tante cose buone da provare..
Un saluto Dual.
Ciao Dual,
Grazie del complimento.
Vieni a trovarci anche in radio?
Barbara ed io siamo in onda ogni terzo martedì del mese dalle 20 alle 21. Ci puoi ascoltare a quell'ora seguendo questo link:
http://www.salto.nl/streamplayer/radio/live_wereld.asp
La prossima settimana ci sarà solo Barbara, io sono finalmente in ferie!
In ogni caso, buone feste!
Marina
Posta un commento