
Het recept is hetzelfde van een tijdje geleden, maar ik plaats het opnieuw:
Gehaktballen van Marina
Voor 4 personen
500 gr rundergehakt (of lamsgehakt)
2 eieren
1 teentje knoflook
1 gekookte en tot fijne puré geprakte aardappel (of puré in poedervorm)
1 stuk oud brood in water geweekt - en hierbij bedoel ik echt Italiaans of Frans brood
wat platpeterselie
2 eetlepels geraspte kaas, het liefst pecorino, schapenkaas, anders is parmigiano ook goed
(Spaanse peper, thijm of andere kruiden naar smaak, gember, vers of in poeder, komijn-djinten)
peper, zout en olijfolie extravergine om te bakken (geen boter dus!)
Meng het gehakt met de eieren, de kaas, de fijngehakte peterselie en knoflook, eventuele andere kruiden, voeg dan het goed uitgeknepen brood en het aardappelpuré. Peper en zout naar smaak en rol de balletjes. Ik houd ervan als ze klein zijn, als een klein eitje.
Mijn moeder rolt de balletjes in paneermeel. Dat doe ik niet, want goed brood om er goed paneermeel van te maken vind ik hier niet, en wat je kant-en-klaar koopt is met beschuit gemaakt, dus zoet...
Verwarm minstens een vingerdik laagje olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes zodra de olie warm is op een niet te hoge vuur.
Keer de balletjes af en toe zodat ze overal goudbruin worden.
Basilicumsaus
wat takjes verse basilicum
wat takjes verse peterselie
1 teentje knoflook
zout
olijfolie extra vergine VAN GOEDE KWALITEIT
Doe alles in de blender (of in de beker van de mixer) en pureer het geheel. Zout is nodig om het groene kleur mooi te houden. Wees niet gierig en gebruik olijfolie van goede kwaliteit, want de gekweekte kruiden hebben niet veel smaak en goede olijfolie is dan onmisbaar!
2 commenti:
Heerlijk hoor Marina!
Ook je "piccoli fans" waren er erg blij mee.
Posta un commento