500 gr carote
1 cipolla
origano
olio extravergine d'oliva
sale
Sbucciare le carote, lavarle e tagliarle a pezzettini regolari.
Affettare una cipolla, metterla a soffriggerla in un velo d'olio e quando si è ammorbidita aggiungere le carote. Incoperchiare e dopo 5 minuti aggiungere mezzo bicchiere d'acqua. Far cuocere a fuoco dolce. Una volta pronte, aggiungere un po' di sale e una generosa manciata di origano profumato. Girare e servire.
~~~~~ Nederlands
Wortels met oregano
500 gr wortels
1 ui
oregano
olijfolie extravergine
zout
Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes van min of meer dezelfde afmetingen.
Snipper de ui, fruit deze in een scheutje olijfolie en voeg de wortels toe als de ui zacht is. Zet een deksel op de pan en voeg na 5 minuten een halve glas water. Laat ze garen op zacht vuur. Zodra ze klaar zijn, breng ze op smaak met wat zout en een flinke snuf geurige oregano. Roeren en opdienen.
500 gr wortels
1 ui
oregano
olijfolie extravergine
zout
Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes van min of meer dezelfde afmetingen.
Snipper de ui, fruit deze in een scheutje olijfolie en voeg de wortels toe als de ui zacht is. Zet een deksel op de pan en voeg na 5 minuten een halve glas water. Laat ze garen op zacht vuur. Zodra ze klaar zijn, breng ze op smaak met wat zout en een flinke snuf geurige oregano. Roeren en opdienen.
Nessun commento:
Posta un commento