14 aprile 2009

Carote all'origano
Wortels met oregano

Mi piacciono molto le carote, perché sono dolci e rapide da preparare.
Carote all'origano
 
500 gr carote
1 cipolla
origano
olio extravergine d'oliva
sale

Sbucciare le carote, lavarle e tagliarle a pezzettini regolari.
Affettare una cipolla, metterla a soffriggerla in un velo d'olio e quando si è ammorbidita aggiungere le carote. Incoperchiare e dopo 5 minuti aggiungere mezzo bicchiere d'acqua. Far cuocere a fuoco dolce. Una volta pronte, aggiungere un po' di sale e una generosa manciata di origano profumato. Girare e servire.
 
~~~~~ Nederlands
Ik houd van wortels want ze zijn zoet en snel te bereiden.

Wortels met oregano

500 gr wortels
1 ui
oregano
olijfolie extravergine
zout

Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes van min of meer dezelfde afmetingen.
Snipper de ui, fruit deze in een scheutje olijfolie en voeg de wortels toe als de ui zacht is. Zet een deksel op de pan en voeg na 5 minuten een halve glas water. Laat ze garen op zacht vuur. Zodra ze klaar zijn, breng ze op smaak met wat zout en een flinke snuf geurige oregano. Roeren en opdienen.

Nessun commento: