18 aprile 2009

23 april: benefietavond voor Abruzzo


Domplein in L'Aquila op 20 mei 2007

Stichting Quelli di Astaroth organiseert in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een benefietvoorstelling ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Abruzzo.
Deze benefietavond is de eerste die in Nederland plaatsvindt.

De voorstelling, getiteld “Een reis door Abruzzo – Viaggio in Abruzzo” wordt gehouden op
donderdag 23 april van 18 uur tot 21 uur in de
Oude Lutherse Kerk (Aula Magna van de Universiteit van Amsterdam),
Singel 411 te Amsterdam.
Toegang: € 15

De voorstelling bestaat uit een compositie van zang, live muziek, multimedia, toneel, dans en literaire readings met medewerking van Nederlandse en Italiaanse kunstenaars en instellingen, o.a. Toneelgroep Amsterdam met scènes uit hun voorstelling Rocco e i suoi fratelli, mezzosopraan Carla Regina, zanger Tenedle, verschillende musici en de vaste spelers van toneelgroep Quelli di Astaroth.

In de loop van de avond zal een veiling worden gehouden van de foto's die fotograaf Antonio Di Maggio vorig jaar in Abruzzo heeft gerealiseerd op de plekken die door de beving zijn weggevaagd. Ook een drietal etsen van Gino Calenda di Tavani zullen onder de hamer komen. Alle kunstwerken van deze en nog andere kunstenaars zijn door hun gratis ter beschikking gesteld voor de inzamelactie.

De opbrengsten van entreekaarten en donaties zullen aangewend worden voor de wederopbouw van de Universiteit van L’Aquila, met als doel de academische wereld in Abruzzo te helpen bij de wederopbouw na de aardbeving. Bij L’Aquila, in de Laboratori Nazionali del Gran Sasso, bevindt zich een deeltjesversneller van het Italiaans Nationaal Wetenschappelijk Instituut.

Donaties kunnen gedaan worden in contant op de avond zelf of via overmaking op rekeningnummer 471.61.96 op naam van Stichting Quelli di Astaroth, Amsterdam, met de vermelding "Donatie Abruzzo".

Alle donaties zullen gemonitord worden door de Amsterdamse kandidaat-notaris Jan Schouten.

Nessun commento: