03 settembre 2012

Pizzette di melanzane - Auberginespizzaatjes


L'idea è di quel vulcano di idee di Alex di Foto e Fornelli, venuta fuori credo durante una ciattata su FB un bel po' di tempo fa.
Si tagliano le melanzane a fette spesse almeno 5 mm, si spennellano d'olio e si mettono in forno a 180° C per una mezz'ora (o anche meno, dipende dalle melanzane e dal forno) finquando le melanzane sono belle morbide.
Si girano, si condiscono con abbondante sugo di pomodoro bello caldo, mozzarella o provola a piacere, grattugiatina di parmigiano pure e di nuovo in forno a gratinare per 10 minuti.
Buone anche fredde.

~~~~~~~ Nederlands


Het idee is van de vulcanische Alex van Foto e Fornelli, en is een tijdje geleden ontstaan geloof ik tijdens een chatsessie op FB.
Snij de aubergines in plakjes van circa 5 mm, kwast ze in met olijfolie en zet ze op de bakplaat in de oven op 180° C voor een half uurtje (of ook minder, het hangt van de aubergines af en van de oven) totdat ze zacht zijn.
Keer ze om, doe op elk plakje een royale lepel hete tomatensaus op, mozzarella of provola naar smaak, wat gerasp parmigiano mag ook erbij, en weer in de oven te gratineren voor 10 minuten. Lekker ook op kamertemperatuur.

Nessun commento: