L'antipasto di salumi friulani è più che sufficiente per 2 persone, e lo accompagniamo ad un calice di Tocai (uff... lo so che si deve chiamare Friulano, ma mi rifiuto), mentre invece con le crespelle ripiene di sclopit e le pappardelle al ragù bianco ci beviamo un bicchiere di Refosco fresco. Tutto molto buono, con una signorina che ci serviva gentile e paziente (specie per le mie domande sullo sclopit, alias erba silene).
E con questo post chiudo il capitolo Udine.
Osteria e Cucina
Via Pelliccerie 4
33100 Udine
Tel. 0432 500 544
Chiuso domenica sera e lunedì
~~~~ Nederlands
Niet ver weg van het Kasteel en het Vrijheidsplein, aan het einde van een smal straatje opent zich het plein van Sint Jacob, groot en zonovergoten. Aan alle kanten zijn er portieken bezet door terrasjes van barretjes en restaurantjes.
Het voorgerecht van vleeswaren uit de regio is meer dan voldoende voor 2 personen, en wordt begeleid door een glas Tocai (nou ja, ik weet het wel dat het nu Friulano heet, maar ik krijg het moeilijk over mijn lippen cq vingers). We drinken een glas frisse Refosco met de hartige pannenkoekjes gevuld met sclopit (blaassilene kruid) en de pappardelle met tomatenloze ragù.
En hiermee sluit ik het hoofdstuk Udine.
Wie nog de indrukken van Rudi over deze stad wil lezen, kan hier terecht.
Antica Maddalena
Osteria e Cucina
Via Pelliccerie 4
33100 Udine
Tel. 0432 500 544
Gesloten op zondagavond en maandag
1 commento:
mia cara ormai il FVG non ha più segreti per voi, mi fa piacere! Molto carino questo ristorante,me lo segno...un abbraccione
Posta un commento