A Roma a settembre fa ancora molto caldo, 30 gradi sono normali, e anche gli orti vanno allegramente avanti con produzioni estive.
Mi piacciono molto i fiori di zucca ripieni come li fa mia madre, così ne ho approfittato per farglieli fare, fotografandoli e conservando la ricetta (ovviamente a spanne).
In september is het in Rome nog erg warm, 30 graden is het normaal en ook in de moestuinen gaan zomerproducties lekker door.
Ik houd van gevulde courgettesbloemen zoals mijn moeder ze maakt, dus heb ik gebruik gemaakt van het mooie weer om haar te vragen om ze te maken. Dan heb ik foto's gemaakt en haar recept vastgelegd (het is wel een recept met weinig houvast...).
Si prendano dei bei fiori di zucca freschi freschi, si lavino a dovere e si tolga con delicatezza il pistillone interno. Si prepari un barattolino di alici sott'olio e una bella mozzarella tagliata a filetti grandi quanto un dito mignolo e fatta scolare per bene.
Men neme verse en mooie courgettesbloemen, was ze goed en haal voorzichtig het knopje aan de binnenkant weg zonder de bloem te scheuren. Zet een potje goede ansjovis in olijfolie klaar en snijd mozzarella in kleine vingerdikke repen die goed uitgelekt zijn.
Stop een ansjovisfilet en een stukje mozzarella in de bloem.
Preparate la pastella con acqua minerale molto gassata e freddissima e farina bianca fino a raggiungere la consistenza che vedete nella foto. Aggiungete un pizzico di sale e un giro di pepe fresco. Fatela riposare in frigo finquando avete finito di riempire tutti i fiori di zucca.
Maak het beslag met zeer koude Spa rood en bloem totdat het net zo dik is geworden zoals in de foto. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout. Laat het even in de koelkast rusten totdat je klaar bent met het vullen van de bloemen.
Maak het beslag met zeer koude Spa rood en bloem totdat het net zo dik is geworden zoals in de foto. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout. Laat het even in de koelkast rusten totdat je klaar bent met het vullen van de bloemen.
Wentel voorzichtig de courgettesbloemen in het beslag.
Friggeteli pochi alla volta in olio caldo.
Bak ze in warme olie, 2 of 3 tegelijk.
Bak ze in warme olie, 2 of 3 tegelijk.
Haal ze uit het vet zodra ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Non ho fatto la foto del loro interno perché ero troppo occupata a mangiarli belli caldi e con la mozzarella filante...
Ik heb geen foto gemaakt van hun binnenkant want ik had het druk met het eten ervan, lekker warm, met de mozzarella die draadjes trok...
3 commenti:
Mamma che buoni..
Buon week-end Daniela.
Questa ricetta mi garba da morire!!! Buon fine settimana Laura
finalmente ho capito come fare la pastella per friggerli!!
grazie mille!
Posta un commento