La base e il condimento sono stati uguali per tutti: pasta all'uovo fresca, sugo di pomodoro al basilico fatto con il solo soffritto di cipolle, carote e sedano con un pizzico di peperoncino per esaltarne il sapore e besciamella.
Si mette una striscia di ripieno per il lungo della pasta, tagliata a misura della teglia così ci entra per bene e si arrotola ben stretta. La si solleva con delicatezza e la si pone nella teglia cosparsa di sugo di pomodoro.
Riempita la teglia, la si cosparge di sugo di pomodoro e besciamella, la si copre di carta stagnola e si inforna a 180° C ventilato per 30 minuti. Poi si toglie la stagnola, si spolvera di abbondante parmigiano e si fa gratinare circa 15 minuti.
Qui di seguito le ricette dei vari ripieni.
~~~~~~~ Nederlands
Voor een avondje met Nederlandse vrienden die van lekker Italiaans eten houden heb ik cannelloni bereid met 4 verschillende vullingen.
De basis en de sauzen waren dezelfde voor alle versies: verse eierpasta, een simpele tomatensaus gemaakt met een gebakken uitje, worteltje en selderij (soffritto), een snufje rode peper om de smaak op te peppen en verse basilicum. Verder heb ik een simpele bechamelsaus gemaakt.
Voor de cannelloni leg je een strook pasta voor je die net zo lang is als je ovenschaal. Leg over de hele lengte van de pasta een dikke reep vulling en rol het deeg strak eromheen op. Til de cannellone voorzichtig en leg het in de ovenschaal waarvan je de bodem hebt bedekt met tomatensaus.
Vul op deze manier je ovenschaal, bestrooi de cannelloni met de tomaten- en bechamelsaus, bedek de schaal met aluminiumfolie en bak het geheel op 180 ° C voor 30 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven. Verwijder vervolgens de folie, bestrooi met parmezaan en gratineer het gerecht nog 15 minuten circa.
Hieronder zijn er de recepten voor de verschillende vullingen.
Cannelloni classici alla carne
500 gr macinato
1 cipolla piccola
1 carota piccola
1 gambo di sedano piccolo
origano o timo a piacere
sale e pepe
olio d'oliva extravergine
25 gr ricotta salata grattugiata (o parmigiano)
2 mestolini di besciamella
Soffriggere la cipolla, la carota e il sedano tagliati a pezzettinii piccoli in un giro d'olio in una padella, aggiungere il macinato e rosolarlo. Condirlo con sale, pepe e origano, poi spegnere e far freddare un po' prima di aggiungere la besciamella e il formaggio. Girare per far amalgamare e legare il tutto.
~~~~~~ Nederlands
Klassieke cannelloni met vlees
500 gr gehakt
1 kleine ui
1 kleine wortel
1 kleine stengel bleekselderij
oregano of tijm naar smaak
zout en peper
extra vierge olijfolie
25 gr geraspte ricotta (of parmezaan)
2 pollepels van de saus
Bak de ui, wortel en selderij snijd deze in kleine pezzettinii in een dribbel van olie in een pan, voeg het gehakt en bruin. Breng op smaak met zout, peper en oregano, dooft, laat afkoelen een beetje 'voor het toevoegen van de saus en kaas. Draai om te mixen en bind het allemaal
Cannelloni melanzane e mozzarella
3 belle melanzane
1 spicchio d'aglio
sale
olio d'oliva extravergine
1 mozzarella a pezzettini messa a scolare per bene (meglio se vecchia di un paio di giorni)
Tagliare le melanzani a tocchetti, spolverarle di sale e metterle a scolare in uno scolapasta. Sciacquarle, strizzarle per bene di tutta l'acqua e saltarle in una padella con un giro d'olio e l'aglio tagliato a metà. Quando sono morbide, togliere l'aglio e farle freddare. Aggiungere la mozzarella e mescolare.
~~~~~ Nederlands
Cannelloni aubergine en mozzarella
3 mooie aubergines
1 teentje knoflook
zout
extra vierge olijfolie
1 mozzarella in kleine stukjes gemaakt voor de afvoer van (bij voorkeur een paar dagen oud)
Snij de aubergines in blokjes, bestrooi ze met zout en leg ze in een vergiet om uit te lekken. Spoel ze, knijp ze goed uit en stoof ze in een koekenpan met een beetje olijfolie en het teentje knoflook in tweeën gesneden Als de aubergines zacht zijn, verwijder de knoflook en laat ze afkoelen. Voeg de kaas en meng alles door elkaar.
Cannelloni con i peperoni gialli
500 gr peperoni gialli
1 cipolla bianca
sale
olio d'oliva extravergine
timo
1/2 scamorzina affumicata tagliata a pezzettini piccoli
25 gr grana padano fresco grattugiato
Lavare, svuotare e tagliare i peperoni a pezzetti. Pelare e affettare finemente la cipolla, soffriggerla in un giro d'olio in padella finquando è morbida ma non dorata. Aggiungere i peperoni e farli cuocere piano. Spolverarli di timo alla fine e farli freddare. Mescolarli con la scamorza e il grana padano.
~~~~~ Nederlands
Cannelloni met gele paprika's
500 gr gele paprika's
1 witte ui
zout
extra vierge olijfolie
tijm
1/2 gerookte scamorza (soort mozzarella) gehakt in kleine blokjes
25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Was en snijd de paprika's in kleine stukjes. Schil en snijd de ui in dunne ringen en bak ze in een bodempje olie in een koekenpan totdat het zacht is maar niet bruin. Voeg de paprika toe en bak ze op. Bestrooi ze met tijm en laat ze afkoelen. Meng ze met de gerookte scamorza en de Parmezaanse kaas.
1 kg zucchine belle fresche
1 cipolla bianca
sale
olio d'oliva extravergine
mentuccia romana (nepitella) o menta dei carciofi (menta normale)
500 gr ricotta fresca
25 gr pecorino grattugiato
Tagliare le zucchine a tocchetti, spolverarle di sale e metterle a scolare in uno scolapasta. Sciacquarle, strizzarle per bene di tutta l'acqua e saltarle in una padella con un giro d'olio e la cipolla affettata e soffritta. Spolverare di menta e far freddare. Mescolare con la ricotta ed il pecorino.
~~~~~ Nederlands
Cannelloni met courgettes en ricotta kaas
1 kg verse courgette
1 witte ui
zout
extra vierge olijfolie
Romeinse munt (bergsteentijm) of gewone munt
500 gr verse ricotta
25 gr geraspte pecorino (schapenkaas)
Snijd de courgette in kleine stukjes, bestrooi ze met zout en leg ze in een vergiet om uit te lekken. Spoel ze af, knijp ze goed uit en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie en de gesneden, gebakken ui. Bestrooi met munt en laat afkoelen. Meng de groente met de de ricotta en de pecorino.
Nessun commento:
Posta un commento