Deze beignets met klipvis zijn lekker hartig, richting pittig, en een specialiteit van de Caribische eilanden.
Ze worden bij het aperitief geserveerd, meestal een punch planteur, dwz een halve colaglas rhum met 50° alcohol, gevuld met vruchtensap naar believen of met toevoeging van limesap.
Je kunt deze beignets een paar dagen bewaren en zijn weer krokant als je ze opwarmt in de oven.
Let op: als je begint te eten, kun je niet meer stoppen!
Accras de morue van Marina
250 gr ontzouten klipvis (bij de toko)
200 gr bloem
2 eieren
1 theelepel baking soda
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 lente ui
peterselie
pepertjes naar smaak
melk zoveel als nodig
½ lime (sap)
olie om te frituren
Ontzout de klipvis minstens gedurend 1 dag en 1 nacht in koud water. Verwissel af en toe het water.
Laat een bodempje water in een pannetje koken en voeg de vis toe. Laat hem zachtjes koken voor enkele minuten, draai het gas uit en laat de vis in het warm water liggen totdat het uit elkaar valt. Laat hem uitlekken en afkoelen.
Pureer in de keukenmachine ui, lenteui, peterselie, knoflook en het pepertje met de sap van de halve lime.
Doe de bloem in een bord, maak de klipvis met de handen in fijne stukjes zodat je alle graten eruit kunt halen en meng hem met de bloem. Voeg de gepureerde groenten toe. Meng alles goed, voeg de eieren toe en eventueel wat melk als het beslag te dik zou zijn.
Laat het beslag een uurtje staan.
Voeg, terwijl de olie warm wordt, een theelepel baking soda aan het beslag toe en meng alles goed.
Neem met twee theelepels het beslag en laat het zachtjes vallen in de hete (maar ook weer niet te heet) olie en bak de accras bruin en krokant.
Nessun commento:
Posta un commento