03 marzo 2010

Lasagna alle cinque verdure
Lasagna met vijf soorten groenten



Di nuovo una ricetta "creativa" con le lasagne. E di nuovo solo indicazioni generali e non una ricetta classica.
Preparare il solito mezzo litro (o litro) di besciamella, a seconda di quante persone dovete sfamare.
Preparare una quantità ad occhio di verdure a piacere: con occhio intendo che dovete indovinare la quantità di verdura che possa coprire uno strato di pasta. E lì la grandezza della teglia è fondamentale.
È bello avere verdure colorate ma il loro sapore individuale non deve prevaricare quello delle altre.
Io qui ho usato zucca, zucchine, carote, spinaci e funghi, tutti preparati a parte.
Un buon formaggio stagionato grattugiato è senz'altro importante.
Ogni strato una verdura, ogni strato un colore.
Così diventa una festa per gli occhi.
 
~~~~~ Nederlands
 
Opnieuw een "creatief" recept met lasagne. En opnieuw alleen algemene aanwijzigingen in plaats van een klassiek recept.
Maak een halve (of hele) liter bechamelsaus, naar gelang het aantal disgenoten. Zie hier mijn recept voor de bechamelsaus.
Bereid genoeg groente naar smaak: met genoeg bedoel ik dat je moet raden hoeveel groente je nodig hebt om een laag lasagna te bedekken. En hiervoor is de grootte van je bakblik van belang.
Het is mooi om gekleurde groente te gebruiken, maar let wel op dat de smaak van de ene groente niet die van de rest overheerst.
Hier heb ik pompoen, courgette, wortels, spinazie en paddenstoelen gebruikt, allemaal afzonderlijk gestoofd, gebakken of gekookt en dan weer gebakken.
Een goede, smaakvolle geraspte kaas is ook vrij belangrijk.
Elke laag een groente, elke laag een kleur.
Dan wordt het ook een feestje voor de oog.
 

Nessun commento: