Non mi dispiace affatto la puttanesca, perché si prepara subito,
Pasta alla puttanesca
400 gr pasta
1 barattolo di pelati
2 spicchi d'aglio
150 gr olive nere denocciolate
60 gr capperi dissalati
4 filetti d'alice
olio d'oliva extravergine
sale
In una padella far dorare gli spicchi d'aglio in un velo d'olio, poi eliminarli e aggiungere i filetti d'alice. Schiacciarli bene con una forchetta finché si dissolvono nell'olio. Aggiungere le olive e i capperi e dopo qualche minuto i pelati Far cuocere la salsa finquando fa gli occhietti neri in superficie. Controllare di sale.
Spadellare la pasta e servire senza formaggio.
~~~~~ Nederlands
Ik vind de puttanesca best een lekkere en handige saus, omdat het snel klaar is, zonder vlees en met weinig ingrediënten bereik je het maximale smaakresultaat.
Pasta met puttanescasaus
400 gr pasta
1 blik gepelde tomaten
2 teentjes knoflook
150 gr zwarte olijven zonder pit
60 gr kappertjes, ontzout
4 ansjovisfilets
olijfolie extravergine
zout
Fruit de knoflookteentjes in een bodempje olie in een koekenpan. Haal de knoflook zodra deze begint te kleuren uit de pan, bak de ansjovisfilets en prak ze fijn met een vork zodat ze uit elkaar vallen.
Voeg vervolgens de olijven en de kappertjes toe en, na een paar minuten, de gepelde tomaten. Breng de saus op smaak met zout en laat hem ongeveer twintig minuten stoven, totdat er zwarte vetoogjes boven komen drijven.
Kook de pasta beetgaar en sauteer deze in de koekenpan met de saus.
Meteen opdienen zonder kaas.
4 commenti:
Ma lo sai che io la puttanesca la faccio sempre con pasta lunga???
Chissà perchè.
La prossima volta pasta corta
Ciao Lydia, a me piace con le penne o le mezze maniche, raccolgono bene il sugo ;)
Essendoci le alici, non mi sembra una pasta vegetariana...
Ciao NellieOL89,
Hai ragione, non ci avevo pensato alle alici. Correggo.
Un saluto,
Marina
Posta un commento