Het is niet echt light te noemen, maar af en toe...
Pasta met bloemkool en gorgonzola
Voor 4 persone, eventueel ook 6
500 gr korte pasta (schelpjes zijn perfect, ze vangen de saus goed op)
250 gr gorgonzola
500 gr beetgaar gekookte bloemkool in kleine roosjes, inclusief de groene blaadjes
30 gr boter
30 gr bloem
350 gr melk (of liever, het kookvocht van de bloemkool)
zout
Terwijl de pasta kookt, smelt in een koekenpan de boter, voeg de bloem al roerend toe en schenk vervolgens de melk of het kookvocht van de bloemkool (als je dit gebruikt, doe minder zout in het water van de pasta). Zodra je een soort zachte bechamelle saus hebt verkregen, smelt de gorgonzola erin.
Giet de pasta, meng deze met de bloemkool en de gorgonzola saus.
Zet alles in een beboerde overschaal en plaats deze in de oven op 200°C totdat er een knapperig korstje op komt.
Alles kan van tevoren voorbereid worden en op het laatste moment in de oven gezet.
Wat over blijft (indien het blijft), is de dag daarna, in de magnetron opgewarmd, nog lekkerder.
Buon appetito!
Gamberoni al Prosecco e crema di cavolfiore alla vaniglia per Villegiardini
-
Da ieri è iniziata la mia collaborazione settimanale con la rivista online
*Villegiardini*, sito web del periodico che fin dalla metà degli anni '50
rac...
9 ore fa
Nessun commento:
Posta un commento