Radio Cucina inaugura l'autunno con una puntata specialissima di Radio Onda Italiana.
Inizierò la serata con alcune interviste nell'ambito della settimana di promozione dei prodotti della provincia di Novara. Si tratta di un'iniziativa volta a far degustare questi prodotti al pubblico presso alcuni dei migliori ristoranti italiani d'Olanda. Nella foto qui sopra trovate l'elenco con tutti i dati.
Non perdete l'occasione per assaggiare per esempio dell'ottimo ed originale Gorgonzola, servito - si può dire - in tutte le salse, e dei risotti d'eccezione presso questi ristoranti, tutti insigniti del marchio Ospitalità Italiana.
Finalmente è possibile acquistare biglietti per la seconda edizione di Amstedam Da Gustare, il grande evento sulle eccellenze enogastronomiche di nicchia italiane che riscalderà il nostro cuore (e la nostra pancina!) durante il freddo e grigio mese di novembre.
Vi parlerò di ciò che potrete fare, mangiare e bere durante questa giornata di incontro, divertimento e relax.
I lettori di questo blog che prenotano il loro biglietto, possono usufruire di € 2,50 di sconto se inseriscono il codice RADIOCUCINA nella casella del codice sconto!
Ecco i dati e i link per gli ascoltatori: cliccate qui dalle 20 alle 21 per il programma in lingua italiana su Salto Wereld FM e qui dalle 21 alle 22 per il programma in lingua olandese su Salto Stads FM.
Per ascoltare questa puntata in un altro momento, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese.E non vi spaventate se all'inizio della trasmissione sentite parlare in olandese: i primi 3 minuti vengono rosicchiati dal radiogiornale di Salto!
~~~~~ Nederlands
Dak77 Local Food - Westerstraat 77, Amsterdam |
Dak77: de taarten van Irene - le torte di Irene |
Dak77: de heerlijke kazen van horeca importeur Bladenis nu te koop ook voor particulieren Gli ottimi formaggi dell'importatore Bladenis finalmente a portata di mano anche dei privati |
Dak77, alias Il Mattarello, alias Dheeresh Sun en zijn partner Dotan Dagan |
Zo was er afgelopen zaterdag de officiële opening van Dak77 Local Foods, de voortzetting van de welbekende pastawinkel Il Mattarello in de Amsterdamse Westerstraat. Eigenaar Dheeresh Sun (uit Piacenza, al laat zijn naam aan andere contreien denken) heeft gehoor gegeven aan de aanvragen van diverse kleine producenten en importeurs om hun eigen producten in zijn winkel te verkopen en heeft een nieuw concept ontwikkeld. Hij zal hierover tijdens de uitzending de luisteraars alles vertellen.
En hopelijk gaat hij ook een van zijn bijzondere recepten voor de vulling van zijn wereldberoemde "moderne" ravioli prijsgeven...
Een van de producenten die aanwezig is bij Dak77 is Francesca De Ritis, die een voortreffelijk en met veel prijzen gelauwerd olijfolie produceert. Francesca zal tijdens de uitzending de luisteraars vertellen welke de geheimen zijn van een (h)eerlijke olijfolie.
Na lang wachten is 2 weken geleden het Keukendagboek van Nigel Slaters in Nederlandse vertaling verschenen.
Hij is geen Italiaan, maar hij denkt als een Italiaan ("eet producten in het seizoen en het liefst daar waar ze geproduceerd worden") en in dit boek zitten veel Italiaanse recepten waaraan hij een eigen draai geeft, die me erg bevalt. Verder vind ik het heel origineel dat de recepten vermengd zijn in verhalen net als in een echt dagboek. Kortom, een kookboek dat leest als een boek en veel inspiratie geeft.
Nigel Slater
Keukendagboek
416 pag., 300 recepten, 200 kleurenfoto's
Gebonden met leeslint en linnen rug
Prijs € 39,95
ISBN 9789059564848
Een van de meest vruchtbare Italiaanse kookschrijvers uit Londen komt terug met ruim een boek dat veldgids en kookboek ineen is.
Antonio Carluccio is al meer dan zestig jaar een bevlogen paddestoelenliefhebber. Gedurende die vele jaren heeft hij niet alleen zelf paddestoelen verzameld, maar ook recepten met paddestoelen ontwikkeld.
In deze unieke veldgids komen bijna honderd wilde en gekweekte paddenstoelen aan bod. Carluccio bespreekt de eetbare soorten, maar ook de giftige paddenstoelen die er erg op lijken. In het tweede deel van het boek volgt een selectie van meer dan honderd recepten, zodat u uw buit of aankoop kunt verwerken in de meest uiteenlopende gerechten, van klassiek tot eigentijds
Antonio Carluccio
Paddestoelen uit de keuken van Carluccio
Prijs € 17,95
ISBN 978 90 5956 276 9
En verder....
Specialiteiten uit Novara
In het kader van de week van Novarese producten promoot de Italiaanse Kamer van Koophandel van Novara in samenwerking met de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, via enkele met het "Marchio Qualità" bekroonde restaurants, diverse Novarese gerechten met als doel om de consument hiermee kennis te laten maken. Zo zal men kennis kunnen maken met de smaak van echte Gorgonzola (dolce en piccante), en vakkundig gemaakte risotti met de juiste soort rijst uit de rijstvelden rond Novara.
De promotieweek vindt plaats van 7 tot 13 oktober 2013.
Kijk naar de eerste foto op deze post voor een lijst van de deelnemende Italiaanse restaurants in Nederand.
Amsterdam Da Gustare
Het is eindelijk mogelijk om de tickets te reserveren voor de tweede editie van Amstedam Da Gustare, het grote evenement over hoogstaande Italiaanse food & wine producten van kleine producenten. Het zal ons hart (en ons buikje!) goed verwarmen tijdens de grauwe novembermaand.
Tijdens de uitzending vertel over wat er allemaal te doen, eten en drinken is tijdens deze dag dat in het teken staat van ontmoeting, ontspanning en lol.
De lezers van deze blog die hun ticket reserveren, krijgen een korting van € 2,50 indien ze de code RADIOCUCINA invoeren in het hokje 'kortingscode'!
Hier de gegevens en de links voor de luisteraars: klik hier van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en hier van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.
Oh, ja, de eerste 3 minuten van de uitzending worden door het journaal van Salto in beslag genomen.
Nessun commento:
Posta un commento