06 agosto 2013

Martedì 6 agosto a Radio Onda Italiana
Dinsdag 6 augustus op Radio Onda Italiana


Radio Cucina non scappa d'estate ma vi tiene compagnia anche sotto il solleone d'agosto.
E la puntata d'agosto è dedicata al vino, che con il tempo pazzerello di quest'anno sarà tutto una sorpresa.
Cinque anni fa intervistai per la prima volta per Radio Onda Italiana Gian Piero Marrone, produttore di Barolo (e tanti altri ottimi vini) a La Morra, in Piemonte. Qui sotto trovate il video con l'intervista di allora.


A maggio sono andata a trovarlo e ho intervistato di nuovo lui e per la prima volta sua figlia Valentina, enologa, che da un paio d'anni si occupa ufficialmente dei vini dell'azienda.


Non perdetevi quest'intervista-fiume con padre e figlia, due generazioni a confronto, due bellissime teste e due grandi cuori per il vino.

Per ascoltare questa puntata in un altro momento, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese.

E non vi spaventate se all'inizio della trasmissione sentite parlare in olandese: i primi 3 minuti vengono rosicchiati dal radiogiornale di Salto!

~~~~~ Nederlands

  
Het is zomer.
Ook in Nederland.
Ongelooflijk maar waar.
Overal in de stad, op balcons, in de tuinen en in de parken ruik je gegrild vlees.
Na 4 weken mooi bbq-weer ben je waarschijnlijk uitgebbq-d: wat kan ik nog meer bbq-en?
Daarom komen deze 2 receptenboeke van mijn favoriete kookboekenuitgever Fontaine als een geschenk uit de hemel voor de ideëenloze bbq-er.

Het eerste boek dat ik vanavond bespreek is van Stéphane Reynaud, een Franse kok die een restaurant heeft in  Montreuil (nabij Parijs). Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, een product dat hij dan ook erg serieus neemt. De ruim 150 recepten voor kleine hapjes en uitgebreide gerechten (brochettes, haasjes, ribstuk en koteletten, gebraad, vis en zeebanket, plús bijgerechten) getuigen van zijn grote ervaring. De recepten zijn niet moeilijk en allemaal voorzien van stoere foto's en grappige tekeningetjes erbij. Zijn commentaar bij ieder recept is heerlijk en hilarisch.

Barbecue & Plancha
Stéphane Reynaud
256 pag., paperback
Prijs € 19,95
ISBN 9789059564930
Uitgever Fontaine Uitgevers


Het tweede boek van vanavond is uitgegeven ism Le Creuset, de Franse gietijzeren pannenmerk.
De aandacht ligt hier op de instructies om een beter grillresultaat te behalen met hun producten. De recepten zijn goed maakbaar en het boek bevat vier hoofdstukken: vlees, vis, veggie én zoet.

Grill & Plancha
Le Creuset
Prijs € 9,95
ISBN 9789059564817
Uitgever Fontaine Uitgevers


Met dit derde boek gaan we vanavond aandacht geven aan wie graag minder vlees zou willen eten maar niet echt weet hoe dit moet aanpakken of graag een uitgebreide diner wil geven voor die lieve vegetarische vrienden maar geen doorgezaagde, saaie gerechten wil bereiden.
Dit boek bevat ook veel inspiratie voor wie al vegetarisch eet.
De Belgische schrijfster, Jorun Verheyden, had jarenlang een eigen vegetarisch restaurant, kookte daarna een aantal jaar voor Koningsteen en heeft sinds drie jaar haar eigen bedrijf Vegabites. Ze geeft ook al 17 jaar vegetarische kookworkshops en haar ervaring in lesgeven kun je wel teruglezen in het uitleg van de recepten.

Gebeten door groenten
Jorun Verheyden
€ 27.50
ISBN 978 90 5826 96 1 4
Uitgeverij Davidsfonds

Hier de gegevens en de links voor de luisteraars: klik hier van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en hier van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.

Oh, ja, de eerste 3 minuten van de uitzending worden door het journaal van Salto in beslag genomen.

Nessun commento: