Mi piace molto il pesce, tutto, con e senza spine, al forno o in padella, basta che sia pesce ed abbia nuotato.
Questo tortino è facile e abbastanza veloce da fare e piace a tutti.
Si può fare a tappe prima di assemblare il tutto (per esempio, bollire le patate e preparare il sugo).
Tortino di sardine al pomodoro
500 gr di patate bollite (anche del giorno prima)
1 kg di sardine (o alici), pulite e diliscate
1 barattolo di pelati (400 gr)
1 cucchiaio di capperi sottosale, sciacquati
1 spicchio d'aglio
origano
olio d'oliva extravergine
sale
pepe
Preparare un semplice sugo di pomodoro soffriggendo l'aglio nell'olio e insaporirlo con sale, pepe, capperi e origano.
Ungere la teglia oppure foderarla con la carta forno.
Affettare le patate in fette di circa 1/2 cm e farne uno strato nella teglia. Salare e pepare.
Fare uno strato di sardine ben asciugate, salare e pepare.
Fare un altro strato di fettine di patate e sardine.
Coprire con il sugo di pomodoro.
Infornare a 180 °C per una ventina di minuti, a seconda del forno anche di meno.
Le sardine del primo strato devono essere cotte anche loro.
Ottimo anche tiepido.
~~~~~ Nederlands
Ik hou echt van vis, van alle soorten ervan, met of zonder graat, uit de oven, gebakken of gefrituurd, als het maar heeft gezwommen.
Deze ovenschotel is makkelijk en snel te maken en iedereen houdt ervan want graatloos.
Het kan in etappes worden voorbereid en op het laatste moment geassembleerd (bijvoorbeeld de aardappelen en de saus kunnen zelfs de dag ervoor worden klaargemaakt).
Ovenschotel van sardines in tomatensaus
500 gram gekookte aardappelen
1 kg sardines (of ansjovis), schoongemaakt en zonder graat
1 blikje gepelde tomaten (400 g)
1 eetlepel gezouten kappertjes, afgespoeld
1 teentje knoflook
oregano
extra vergine olijfolie
zout
peper
Bereid een eenvoudige tomatensaus: fruit de knoflook in de olie en breng het op smaak met zout, peper, kappertjes en oregano.
Vet een ovenschotel of bedek het bakpapier.
Snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik en maak een laag in de ovenschotel. Breng op smaak met zout en peper.
Maak een laag van goed afgedroogde sardines, zout en peper.
Maak nog een laag van gesneden aardappelen en sardines.
Bedek met tomatensaus.
Bak op 180 ° C gedurende twintig minuten, afhankelijk van de oven eventueel nog minder.
De sardines van de eerste laag dienen gaat te zijn.
Erg lekker ook lauwwarm.
Deze ovenschotel is makkelijk en snel te maken en iedereen houdt ervan want graatloos.
Het kan in etappes worden voorbereid en op het laatste moment geassembleerd (bijvoorbeeld de aardappelen en de saus kunnen zelfs de dag ervoor worden klaargemaakt).
Ovenschotel van sardines in tomatensaus
500 gram gekookte aardappelen
1 kg sardines (of ansjovis), schoongemaakt en zonder graat
1 blikje gepelde tomaten (400 g)
1 eetlepel gezouten kappertjes, afgespoeld
1 teentje knoflook
oregano
extra vergine olijfolie
zout
peper
Bereid een eenvoudige tomatensaus: fruit de knoflook in de olie en breng het op smaak met zout, peper, kappertjes en oregano.
Vet een ovenschotel of bedek het bakpapier.
Snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik en maak een laag in de ovenschotel. Breng op smaak met zout en peper.
Maak een laag van goed afgedroogde sardines, zout en peper.
Maak nog een laag van gesneden aardappelen en sardines.
Bedek met tomatensaus.
Bak op 180 ° C gedurende twintig minuten, afhankelijk van de oven eventueel nog minder.
De sardines van de eerste laag dienen gaat te zijn.
Erg lekker ook lauwwarm.
Nessun commento:
Posta un commento