La foto è orribile, forse una delle più brutte che abbia fatto.
Ed infatti tra qualche settimana andrò a seguire un workshop di base di fotografia del cibo, per imparare a destreggiarmi meglio con l'ordigno anteguerra con cui faccio le foto.
I biscotti però sono (anzi erano, perché son subito finiti) buonissimi e veloci da fare.
Biscotti al cioccolato e noci
200 gr farina
50 gr gherigli d noci
125 gr burro non troppo freddo
60 gr zucchero fino
30 gr cioccolato amaro fondente all'85%
1 tuorlo
Frullare le noci con lo zucchero, quindi aggiungere i pezzetti di cioccolato e tritarli velocemente.
Aggiungere la farina, il burro e il tuorlo. Dare un paio di colpettini al frullatore e poi assemblare le briciole a mano. Mettere in frigo a riposare per un'oretta.
Stendere la frolla tra due fogli di pellicola trasparente come indicato qui e poi tagliare i biscotti con una formina a piacere.
Infornare a 170° C per circa 20 minuti.
Far freddare bene prima di toglierli dalla placca del forno.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Nederlands
De foto is verschrikkelijk, misschien een van de ergste dat ik ooit heb genaakt.
En ja, over een paar weken ga ik een workshop volgen om de basis te leren van het fotograferen van eten, om te leren jongleren met de vooroorlogse wapen waarmee ik foto's maak.
Deze koekjes zijn (of liever waren, omdat ze zijn nu op) echter heel lekker en snel te maken.
Koekjes met chocolade en walnoten
200 gr bloem
50 gr walnoten
125 gr boter, niet al te koud
60 gr fijne tafelsuiker
30 gr pure chocolade 85%
1 eidooier
Meng de noten met de suiker in de keukenmachine en maal ze snel, voeg de chocolade in stukjes en en hak alles snel door elkaar.
Voeg de bloem, boter en eidooier. Geef een paar pulse aan de keukenmachine totdat alles samen is gemengd en kneed vervolgens snel de kruimels bij elkaar met de hand. Zet in de koelkast om te rusten voor een uur.
Rol het deeg uit tussen twee vellen plasticfolie als hier aangegeven en snijd de koekjes met een mal naar keuze.
Bak in de voorverwarmde oven op 170 ° C gedurende ongeveer 20 minuten.
Laat ze afkoelen voordat u de koekjes van de bakplaat haalt.
En ja, over een paar weken ga ik een workshop volgen om de basis te leren van het fotograferen van eten, om te leren jongleren met de vooroorlogse wapen waarmee ik foto's maak.
Deze koekjes zijn (of liever waren, omdat ze zijn nu op) echter heel lekker en snel te maken.
Koekjes met chocolade en walnoten
200 gr bloem
50 gr walnoten
125 gr boter, niet al te koud
60 gr fijne tafelsuiker
30 gr pure chocolade 85%
1 eidooier
Meng de noten met de suiker in de keukenmachine en maal ze snel, voeg de chocolade in stukjes en en hak alles snel door elkaar.
Voeg de bloem, boter en eidooier. Geef een paar pulse aan de keukenmachine totdat alles samen is gemengd en kneed vervolgens snel de kruimels bij elkaar met de hand. Zet in de koelkast om te rusten voor een uur.
Rol het deeg uit tussen twee vellen plasticfolie als hier aangegeven en snijd de koekjes met een mal naar keuze.
Bak in de voorverwarmde oven op 170 ° C gedurende ongeveer 20 minuten.
Laat ze afkoelen voordat u de koekjes van de bakplaat haalt.
2 commenti:
me l'ero immaginato che erano finiti in un istante......Gattone ha gradito, vero? Un abbraccio ad entrambi...
Ciao Chiara, no, il Gatto l'ha annusati e lasciati lì.
Lui è per i frollini semplici, al massimo tollera la vaniglia :***(
Posta un commento