02 novembre 2010

Come è andata sabato alla vendita delle specialità di Bladenis
Zo ging het zaterdag bij de verkoop van de Italiaanse specialiteiten van Bladenis

Le ampolle di grappa Domenis, la Barbera di Marrone, il Tocai Friulano di Bertiolo, babà al limoncello
Met de klok mee: grappa ampullen van Domenis, Barbera wijn van Marrone, Tocai Friulano van Bertiolo,
sponscakjes gedrenkt in limoncello-likeur
Per la seconda volta si è tenuta una vendita per i privati dei prodotti italiani importati da Jacopo Biadene della ditta Bladenis. Il resoconto della prima volta lo trovate qui.
Anche questa volta siamo stati ospiti di Nicoletta Tavella nel suo studio di cucina de La Cucina del Sole.
Il pubblico interessato ha potuto assaggiare diversi prodotti di qualità: pecorini umbri decisamente speciali, salumi di Sauris (di cui vi ho raccontato qui), salse e sottoli biologici, oli di oliva aromatizzati. Insomma, un tripudio di bontà.
Il prossimo appuntamento è sabato 18 dicembre, stesso luogo!
Se siete interessati a qualche prodotto in particolare, oppure ai sacchetti di Radio Onda Italiana (per esempio per la zuppa di legumi, il risotto ai funghi porcini, il budino al cioccolato, il preparato per i cantuccini) per fare qualche regalino originale, fatemelo sapere per tempo mandandomi una mail all'indirizzo nel mio profilo di Blogger, così ve li metto da parte!

~~~~ Nederlands

Voor de tweede keer heb ik geholpen bij een speciale verkoop voor particulieren van Italiaanse producten door importeur Jacopo Biadene van het bedrijf Bladenis. Het verslag van de eerste keer is hier te lezen.
Ook ditmaal zijn we te gast geweest bij Nicoletta Tavella in haar kookstudio van La Cucina del Sole.
Het publiek heeft diverse kwaliteitsproducten kunnen proeven: hele bijzondere schapenkazen uit Umbrië, vleeswaren uit het Friulaanse bergdorp Sauris (hierover had ik al hier verteld), biologische sausjes en ingelegde groenten, diverse gearomatiseerde extravergine olijfolies. Echt, een feest aan lekkernijen.
De volgende verkoopdag is op zaterdag 18 dicember, zelfde plaats!
Als je geïnteresserd bent in een bijzondere product, of in de zakjes van Radio Onda Italiana (bijvoorbeeld de bonensoep, of de risotto met eekhorntjesbrood, de chocoladepudding of een mix om heerlijke cantuccini koekjes zelf te bakken) als origineel kerstcadeautje, laat het me tijdig weten door een mailtje te sturen naar het adres dat in bij Blogger profiel staat, zodat ik die lekkere spulletjes voor je kan reserveren!
 
Oli di oliva extravergine aromatizzati al limone, tartufo e peperoncino, aceto balsamico, salsa piccante di peperoni,
diversi sottoli tra cui pomodori verdi, funghi cardoncelli, asparagi, zucchine e melanzane

Diverse extravergine olijfolies gearomatiseerd met citroen, truffel, chili peper, pittige paprikasaus,
diverse in olijfolie ingelegde groenten, waronder groene tomaten, wilde paddenstoelen, asperges, courgettes en aubergines
 
Il Puzzone di Moena, Culatello e salami di Sauris, farina di mais per polenta, pasta all'uovo (31% di uova fresche!),
riso Carnaroli e i sacchettini con tutto il necessario per preparare un risotto ai porcini per 4 persone, dado compreso

Met de klok mee: "Stinkerd uit Moena", een geurige koemelkkaas uit de Dolomiten, Culatello en andere salami uit Sauris,
maismeel om polenta te maken, eierpasta gemaakt met 31% verse eieren door een klein pastafabriekje, Carnaroli rijst
en zakjes met erin alles wat nodig is om een goede risotto met eekhorntjesbrood klaar te maken, inclusief bouillonblok


1 commento:

Chiara ha detto...

Anche se vivi lontano dall'Italia con Bladenis hai la fortuna di poter avere a portata di mano proprio dei buonissimi prodotti!Un bacione a te e al Gatto....