25 agosto 2011

Pasta con peperoni e pancetta
Pasta met paprika's en spek

Di peperoni in padella ne faccio di solito quantità adatte per un esercito, visto che si mantengono bene anche tre o quattro giorni in frigorifero in un recipiente ben chiuso. E in ufficio è un ottimo accompagno al solito, triste panino.
Un avanzetto troppo piccolo per essere un contorno si trasforma, con l'aiuto di un paio di fettine di pancetta rosolate in padella, in un ottimo condimento per la pasta.

~~~~~ Nederlands

Als ik gestoofde paprika's maak, dan is het ook meteen een hoeveelheid dat voldoende zou zijn voor een weeshuis. Ze blijven goed ook drie of vier dagen in de koelkast, in een goed afgesloten bakje. Ik neem gestoofde paprika's soms ook mee naar kantoor, om mijn saaie broodje op te vrolijken.
Een kliekje dat te weinig is om als bijgerecht te dienen, warm ik op met een paar plakjes uitgebakken spek tot een uitstekende saus voor de pasta.

Nessun commento: