|
Ristorante Genne' Mari, Torre delle Stelle, Sardegna |
Questa trasmissione di Radio Cucina per
Radio Onda Italiana ci riporta un po' d'estate in questo autunno ventoso e grigetto. Infatti andremo in Sardegna, dove il mese scorso ho intervistato il simpaticissimo ristoratore proprietario del ristorate Genne' Mari di Torre delle Stelle, a metà strada tra Cagliari e Villasimius.
|
Il signor Pierangelo Cimetti, proprietario dell'azienda Olio San Tomas, Sardegna |
Nella seconda intervista ascolteremo la storia del milanese Pierangelo Cimetti, che a 50 ha cambiato mestiere e si è messo a coltivare (con ottimi risultati) olivi in Sardegna, a Sitò, non lontano dalle splendide spiagge di Costa Rey.
Ecco i dati e i link per gli ascoltatori: cliccate
qui dalle 20 alle 21 per il programma in lingua italiana su Salto Wereld FM e
qui dalle 21 alle 22 per il programma in lingua olandese su Salto Stads FM. Per ascoltare questa puntata in un altro momento, seguite
questo link per l'italiano e
questo link per l'olandese.
E non vi spaventate se all'inizio della trasmissione sentite parlare in olandese: i primi 3 minuti vengono rosicchiati dal radiogiornale di Salto!
~~~~~
Nederlands
|
Het allerliefste ontvangst bij de Markt van de 1001 Smaken |
De achtste editie van de
Week van de Smaak heeft van 27 september tot 5 oktober plaatsgevonden. Het thema van dit jaar waren de bonen en peulvruchten. Er werden talloze activiteiten georganiseerd rond vaak vergeten peulvruchten (wie kan nog een kapucijner van een grauwe erwt uit elkaar halen?). Nederland kent heel veel rassen bonen, met mooi klinkende namen zoals Groninger strogele, Kollumer pronkboon, Giele Wâldbeantje, Reade Krobbe, krombekken, heiligegeestboon, hemelvaartsboontje, knobbeleboontje, padliggers, kogelboontjes, citroenboontjes en toverbonen. En wat te denken van boerentenen, kievietsbonen, monstransbonen, de dubbele rooie tuinboon of het Wieringer boontje. En dan hebben we het nog niet gehad over erwten!
|
Het BonenMenu tijdens de Markt van de 1001 smaken: Boven: Salade van West-Friese krombekbonen, dressing van lavas en "Tazed" trostomaatjes, "Utopia"geitenkaas Onder: "Skagerdyk" biologisch varkensschouder, grauwe erwten van Smak, spinazie en uienringen Bavarois van Hemmes blauwe bessen (geen foto) |
Tijdens de
Markt van de 1001 Smaken, die traditiegetrouw door het Foodcenter in Amsterdam wordt georganiseerd, heb ik een aantal aanwezigen aan mijn microfoon gehad, en vanavond kunt u luisteren naar hun verhaal.
|
Jaap Sloof en Jochum Veerman |
|
De heerlijke paardenworst van trotse slager Bill Greveling uit Haarlem |
Hier de gegevens en de links voor de luisteraars: klik
hier van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en
hier van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, volg
deze link voor het Italiaans en
deze link voor het Nederlands.
Oh, ja, de eerste 2-3 minuten van de uitzending worden door het journaal van Salto in beslag genomen.
Nessun commento:
Posta un commento