21 ottobre 2014

Martedì 21 ottobre su Radio Onda Italiana
Dinsdag 21 oktober op Radio Onda Italiana

Ristorante Genne' Mari, Torre delle Stelle, Sardegna
Questa trasmissione di Radio Cucina per Radio Onda Italiana ci riporta un po' d'estate in questo autunno ventoso e grigetto. Infatti andremo in Sardegna, dove il mese scorso ho intervistato il  simpaticissimo ristoratore proprietario del ristorate Genne' Mari di Torre delle Stelle, a metà strada tra Cagliari e Villasimius.


Il signor Pierangelo Cimetti, proprietario dell'azienda Olio San Tomas, Sardegna
Nella seconda intervista ascolteremo la storia del milanese Pierangelo Cimetti, che a 50 ha cambiato mestiere e si è messo a coltivare (con ottimi risultati) olivi in Sardegna, a Sitò, non lontano dalle splendide spiagge di Costa Rey.


I prodotti dell'azienda Olio San Tomas, Sardegna

Ecco i dati e i link per gli ascoltatori: cliccate qui dalle 20 alle 21 per il programma in lingua italiana su Salto Wereld FM e qui dalle 21 alle 22 per il programma in lingua olandese su Salto Stads FM. Per ascoltare questa puntata in un altro momento, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese.
E non vi spaventate se all'inizio della trasmissione sentite parlare in olandese: i primi 3 minuti vengono rosicchiati dal radiogiornale di Salto!

~~~~~ Nederlands


Het allerliefste ontvangst bij de Markt van de 1001 Smaken
De achtste editie van de Week van de Smaak heeft van 27 september tot 5 oktober plaatsgevonden. Het thema van dit jaar waren de bonen en peulvruchten. Er werden talloze activiteiten georganiseerd rond vaak vergeten peulvruchten (wie kan nog een kapucijner van een grauwe erwt uit elkaar halen?). Nederland kent heel veel rassen bonen, met mooi klinkende namen zoals Groninger strogele, Kollumer pronkboon, Giele Wâldbeantje, Reade Krobbe, krombekken, heiligegeestboon, hemelvaartsboontje, knobbeleboontje, padliggers, kogelboontjes, citroenboontjes en toverbonen. En wat te denken van boerentenen, kievietsbonen, monstransbonen, de dubbele rooie tuinboon of het Wieringer boontje. En dan hebben we het nog niet gehad over erwten!


Het BonenMenu tijdens de Markt van de 1001 smaken:
Boven: Salade van West-Friese krombekbonen, dressing van lavas en "Tazed" trostomaatjes, "Utopia"geitenkaas
Onder: "Skagerdyk" biologisch varkensschouder, grauwe erwten van Smak, spinazie en uienringen
Bavarois van Hemmes blauwe bessen (geen foto)
Tijdens de Markt van de 1001 Smaken, die traditiegetrouw door het Foodcenter in Amsterdam wordt georganiseerd, heb ik een aantal aanwezigen aan mijn microfoon gehad, en vanavond kunt u luisteren naar hun verhaal.


Jaap Sloof en Jochum Veerman


De heerlijke paardenworst van trotse slager Bill Greveling uit Haarlem

Hier de gegevens en de links voor de luisteraars: klik hier van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en hier van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.

Oh, ja, de eerste 2-3 minuten van de uitzending worden door het journaal van Salto in beslag genomen.

Nessun commento: