02 aprile 2013

Martedì 2 aprile su Radio Onda Italiana
Dinsdag 2 april op Radio Onda ItalianaLa tramissione di stasera di Radio Cucina per Radio Onda Italiana è nel segno dello stoccafisso all'anconetana. Ce ne parlerà in una diretta telefonica un accademico dell'Accademia dello Stoccafisso di Ancona, il signor Ascoli Marchetti, padre della mia ospite Giovanna Ascoli Marchetti.
Preparatevi carta e penna accanto alla radio/computer perché verranno rivelate notizie inedite e segreti per cucinare quest'ottimo piatto della nostra tradizione gastronomica.

Ecco i dati e i link per gli ascoltatori: cliccate qui dalle 20 alle 21 per il programma in lingua italiana su Salto Wereld FM e qui dalle 21 alle 22 per il programma in lingua olandese su Salto Stads FM.
Per ascoltare questa puntata in un altro momento, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese.

E non vi spaventate se all'inizio della trasmissione sentite parlare in olandese: i primi 3 minuti vengono rosicchiati dal radiogiornale di Salto!

~~~~~~ Nederlands


De uitzending van vanavond van Radio Cucina voor Radio Onda Italiana staat in het teken van de Amsterdamse hotelwereld. Aan onze microfoon Mark Severs, Hospitality Marketing & Communication expert, die ons zal vertellen over nieuwe trends in de hospitality business en vooral van het onlangs geopende Sir Albert Hotel, waarvoor hij de marketing en communicatie heeft verzorgd.

Verder bespreek ik een aantal nieuwe kookboeken die onlangs bij Uitgeverij Fontaine is verschenen.


Er is mij verteld dat ook dit jaar zomer zal worden, wanneer is het me niet bevestigd.
En dus, gezien het straffe weer, lijkt me een goed idee om door te gaan met zelf bakken.
Ach, ik heb er zelfs in hartje zomer geen moeite mee om de oven uuuuuuurenlang aan te zetten...
Als je inspiratie nodig hebt, dan is het laatste boek van Zuid-Italiaanse beau Gino D'Acampo een goede keus.
Diverse soorten brood, focaccia's, pizza's, taarten en cakes passeren de review, met als bonus een aantal heerlijk Zuid-Italiaanse pasta-ovenschotels, echte huiskost die je zeldom in kookboeken vindt.
Zet pen en papier naast je radio/computer, want ik ga een paar leuke recepten van Gino verklappen.


Pa Dick en zoon James Strawbridge zijn in Engeland bekend voor hun TV-programma's. Dick heeft de hele wereld afgereist als marine officier en is een expert in eco-technologie.
Met zijn familie geniet hij van het goede leven op Newhouse Farm, hun boerderij in Cornwall in Zuidwest-Engeland. Op slechts 1,5 hectare midden in het dorp produceren ze een overvloed aan heerlijkheden: vers fruit en verse groente, sap, gegiste dranken en inmaak.
Ze houden varkens voor de ham, worst, salami en het spek; een gemengde vogelpopulatie levert zowel eieren als vlees, terwijl de bijen voor de honing zorgen. Hun levensstijl is het gevolg van hun wens om elke dag lekker te eten.

Groenten laat zien hoe u zelf in uw tuin – hoe klein ook – gewassen kunt verbouwen waarvan u het hele jaar kunt genieten. Met simpele aanwijzingen voor het plannen, telen en oogsten, en met tientallen recepten om van te smullen.


In Roken, drogen en pekelen leert u hoe u van verse producten zoals vlees, vis, zeevruchten en eieren heerlijke traktaties maakt. Met behulp van de eenvoudige instructies kunt u zelf gaan pekelen, zouten, drogen en roken.
Want: wie droomt er niet van om zelf voorzienend te worden?

Hier de gegevens en de links voor de luisteraars: klik hier van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en hier van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.

Oh, ja, de eerste 3 minuten van de uitzending worden door het journaal van Salto in beslag genomen.

Nessun commento: