Questa intervista con
Gian Piero Marrone, produttore di vini piemontese, l'ho fatta ormai tre anni fa. Il tempo corre ma le informazioni chiare e precise di Gian Piero rimangono, così come rimane da anni l'amicizia che mi lega a lui e alla sua splendida famiglia.
Questo weekend sarò con lui e sua figlia Denise al
ProWein, la grande fiera internazionale del vino che si tiene annualmente in primavera a Düsseldorf, in Germania.
Ad aiutarli con i visitatori, a cercare di capire di più il vino e soprattutto chi lo fa.
~~~~ Nederlands
Barolo is een droge rode wijn uit de gelijknamige wijnstreek in Piemonte.
Het wordt gemaakt van de Nebbiolo druif en ruikt naar rozen, viooltjes maar ook vanille en andere specerijen naarmate hij ouder wordt. Voor een goede Barolo moet je lang geduld hebben: het bevat tamelijk veel tannines waardoor er een lange rijpingstijd nodig is (tussen de 3 en de 5 jaar na de oogst). Door de rijping in houten vaten worden de tannines zachter.
Een glas Barolo drink je bij geroosterd of gestoofd groot rood vlees, bij wild, gerechten waarin truffel is verwerkt, belegen harde kazen.
Barolo is een van de meest exclusieve en duurste wijnen die gemaakt worden in Italië en in de wereld.
Dit interview met
Gian Piero Marrone, wijnproducent uit Piemonte, heb ik nu al drie jaar geleden gemaakt. De tijd vliegt maar de duidelijke en punctuele informatie van Gian Piero is nog steeds actueel. Ook mijn vriendschap met hem en zijn familie is sterk.
Dit weekend ben ik met hem en zijn dochter Denise op de
ProWein, de grote internationale wijnbeurs die jaarlijks eind maart wordt gehouden in Düsseldorf.
Om ze te helpen met de bezoekers en om beter de wijn en vooral wie hem maakt te proberen begrijpen.
De wijnen van Gian Piero worden in Nederland geïmporteerd door
Jacopo Biadene.
1 commento:
e dopo fatti un bel risotto! mi raccomando! :-)
(la pupa ne ha vinto un altro... mi sa che verrà di nuovo a trovarti!)
Posta un commento