Lardo baciato e filetto baciato, specialità di Acqui Terme (AL) |
Martedì 15 febbraio avremo di nuovo una puntata dedicata alle meraviglie del Piemonte.
Inizierò la carrellata di interviste con Bruno Barosio che ci parlerà del filetto e del lardo baciato, unaspecialità tipica di Acqui Terme (AL).
Poi ascolteremo Aldo Dotto, che ci parlerà dei bovini di razza Piemontese.Proseguiremo con Maurizio Gily dell'Enoteca del Monferrato di Casale Monferrato (AL) che ci illustrerà i vini tipici della zona.
Davide Monorchio ci porterà a spasso per le cattedrali sotterranee delle Cantine Contratto a Canelli (AT).
Infine, ho chiesto la ricetta dei krumiri alla signora Anna Portinaro, proprietaria della storica pasticceria Rossi di Casale Monferrato (AL) dove si fanno i krumiri più buoni del mondo. Il loro profumo lo si sente già ad un chilometro fuori la città. Ma... me l'ha data la ricetta? Lo scoprirete solo ascoltando l'intervista!
Ecco i dati e i link per gli ascoltatori: dalle 20 alle 21 per il programma in lingua italiana su Salto Wereld FM e dalle 21 alle 22 per il programma in lingua olandese su Salto Stads FM.
Per ascoltare questa puntata in un altro momento, ma entro il 14 aprile, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese. Non vi spaventate se all'inizio della trasmissione italiana sentite parlare in olandese: è il giornale radio che ci rosicchia 3 minuti di trasmissione.
~~~~~ Nederlands
Ook in de uitzending van vanavond gaan we het hebben over lekker eten en drinken.
In het bijzonder, wil ik het hebben over het laatste boek van de Italiaanse (BBC tv-)kok Gino D'Acampo, een knappe jongen die met zijn slanke voorkomen geen twijfel laat bestaan over de juistheid van wat hij in zijn boek voorstelt. De titel is Mijn Italiaanse dieet, is net verschenen in het Nederlands bij Fontaine Uitgevers (€16,95) en is geschreven in samenwerking met een Engelse diëtiste, Juliette Kellow. Zij heeft de recepten van Gino gecontroleerd, voorzien van voedingsinformatie en een maaltijdschema samengesteld die bedoeld is om gewicht te verliezen. Ook legt ze in haar intro uit waarom de manier van eten van de Italianen zo goed is.
Ikzelf viel in het bijzonder op de opdracht van Gino zelf, een charmeur pur sang: "Ik draag dit boek op aan alle weelderige vrouwen die voortdurend bezig zijn met calorieën tellen. Bedenk wel dat geen enkele man graag op botten kauwt!"
Luister naar de uitzending om meer info's over dit boek en vooral voor enkele lekkere recepten van Gino!
De gegevens en de links voor de luisteraars zijn: van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, maar vóór 14 april, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.
Wees niet ongerust als je voor aanvang van mijn uitzending een radio journaal hoort: het is het nieuws voor de stad en duurt maar 3 minuten.
1 commento:
io un panino col salame lo mangerei volentieri con Gino....
Posta un commento