martedì 19 marzo 2013

Spezzatino di cervo con carote colorate
Gestoofd hertenvlees met gekleurde wortels

Non se ne può più: nevica, esce il sole, tira un vento gelido, nevica di nuovo, arriva la nebbia...
Marzo è davvero parecchio pazzo.
Così, per riscaldarmi, ho preparato uno spezzatino.
Il solito spezzatino.
Questa volta di cervo e con delle simpatiche carote colorate dentro che ho trovato dal gioielliere al mercato. 

Spezzatino di cervo
500 gr di polpa di cervo, privata di tutte le pellicine
2 carote
1 costa di sedano con tutte le foglie
1 cipolla gialla
1 pomodoro
olio extravergine
sale
misto di spezie: 5 chiodi di garofano, 8 grani di pepe garofanato, 3 foglie d'alloro
Scottate la carne di cervo nell'olio caldo, aggiungete le verdure tagliate a tocchetti compreso il pomodoro. Mettete in un ovetto per il tè i chiodi di garofano e il pepe garofanato (se non ce l'avete, metteteli in una garza, altrimenti ve li ritroverete sotto i denti e non è il massimo) e aggiungete alla carne le fogliette d'alloro possibilmente fresche.
Incoperchiate e lasciate andare a fuoco bassissimo per 2-3 ore, finché la carne è tenerissima.
Eliminate tutte le spezie, controllate di sale (ed eventualmente dategli un giro di pepe macinato di fresco) e servite con un misto di patate, carote e cipolle al forno.

~ ~ ~ ~ ~ Nederlands


Ik wil er niet over hebben: het sneeuwt, de zon schijnt, het waait een koude wind, dan sneeuwt het weer, dan is het weer mistig ...
Maart is echt gek aan het doen met de staart van Koning Winter.
Dus, om me op te warmen, maak ik een stoofpot.
De gebruikelijke stoofpot.
Deze keer van hertenvlees en met wat leuke gekleurde wortelen die ik bij de juwelier op de markt vond.

Hertenstoof
500 gram mager hertenvlees, zonder vliesjes
2 wortelen
1 stengel bleekselderij met de eventuele bladeren
1 gele ui
1 tomaat
extra vierge olijfolie
zout
mengsel van specerijen: 5 kruidnagels, 8 pimentkorrels (ook all spice genoemd), 3 laurierblaadjes


Schroei het hertenvlees in de warmee olie, voeg de groenten in kleine stukjes gesneden samen met de tomaat. Zet in een thee-ei de kruidnagels en piment (als je het niet hebt, leg ze in kaasdoek, anders zult u ze vinden onder de tanden en dat is geen prettig gevoel) en voeg rechtstreeks in de pan kleine blaadjes laurier, vers indien mogelijk

Dek af en laat het zachtjes stoven over een zeer laag vuur voor 2-3 uur, tot het vlees gaar is.
Haal alle kruiden eruit, controleer of er zout nodig is (en geef eventueel ook een ​​ronde van vers gemalen peper) en serveer met een mengsel van aardappelen, wortelen en uien in de oven.


Carote colorate e cipolle, buone anche semplicemente stufate
Gekleurde wortels en uien, gewoon in de pan gestoofd ook lekker

1 commento:

Chiara Giglio ha detto...

mai fatto lo spezzatino di cervo,lo mangiavo in montagna, che bei ricordi! Un bacione doppio....