21 novembre 2012

Giro delle cucine d'Italia e altre cose da sapere: una conferenza con assaggi
Ronde van de Italiaanse keukens en andere wetenswaardigheden: een lezing met hapjes


Per questa domenica 25 novembre dalle 12.00 alle 14.30 ci sono ancora dei posti disponibili per la mia conferenza presso Scuola d'Italia sulle nostre cucine regionali.
Nel corso di questa presentazione con foto e tanti assaggini di pietanze dolci e salate spesso sconosciute spiego perché in una regione ci sono determinate tradizioni ed in un'altra no (per esempio, perché in nord Italia si mangia riso e polenta e al sud si usa solo olio d'oliva) e scoprirete tanti trucchi per la perfetta riuscita di diversi piatti. Tutto ciò anche grazie all'interazione con il pubblico, così che la presentazione diventi partecipazione attiva di tutti.
Il vino è importante sulla tavola italiana, per questo assaggeremo 1 bianco, 1 rosso e 1 vino da dessert. Grazie al gruppo di dimensioni limitate (max. 10 persone), c'è spazio per le domande di tutti.

Quando: Domenica 25 novembre 2012 dalle 12.00 alle 15.00
Costi: Euro 25 a persona
Iscrizioni: per e-mail a info@nerodavola.nl
Indirizzo: Sint Jansstraat 37 - Amsterdam (dietro il Dam)
Lingua: Olandese e se necessario italiano

Attenzione: fatemi sapere per tempo se venite, così ne posso tener conto per la quantità di assaggi da preparare!
Anche chi è allergico o sensibile a certi ingredienti fa bene a dirmelo in anticipo.

~~~~~~ Nederlands

Aanstaande zondag 25 november van 12.00 tot 14.30 uur zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor mijn lezing bij Scuola d'Italia over bekende en minder bekende Italiaanse gerechten. Ik ga vertellen welke heerlijke gerechten de diverse Italiaanse streken te bieden hebben en de achtergronden ervan (bijvoorbeeld waarom in Noord Italië zoveel polenta of rijst wordt gegeten). Ook geef ik veel tips en trucs over het zelf klaarmaken van diverse gerechten. Dit gebeurt vooral met behulp van het publiek, zodat er interactie ontstaat en men zit niet alleen passief te luisteren.
Tijdens mijn presentatie worden enkele specialiteiten geproefd die ik heb klaargemaakt: hartige en zoete bereidingen uit de huiselijke keuken, lekkernijen die men niet snel op de kaart in een restaurant treft.
Wijn speelt een belangrijke rol op de Italiaanse tafel, daarom worden 1 witte, 1 rode en 1 dessertwijn geschonken. Doordat het een kleine groep is (max. 10 personen), is er alle ruimte voor vragen.

Wanneer: Zondag 25 november 2012 van 12.00 tot 14.30 uur
Kosten: Euro 25 per persoon
Aanmelding: per e-mail naar info@nerodavola.nl
Adres: Sint Jansstraat 37 in Amsterdam (achter de Dam)
Voertaal: Nederlands

Let op: laat me tijdig weten dat je komt, dan kan ik me je rekening houden bij het aantal hapjes!
Ook mensen met overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten kunnen dat het beste mijn van tevoren doorgeven.

1 commento:

Chiara ha detto...

che belle manifestazioni che ci sono lì da te.....Un bacione doppio..