giovedì 16 dicembre 2010

Zaterdag 18 december: Italiaanse delicatessen van Bladenis en leuke zakjes voor bonensoep van Radio Onda Italiana


Zaterdag 18 december van 10 tot 15 uur is er een nieuwe verkoop van Italiaanse delicatessen van importeur Jacopo Biadene.
De perfecte gelegenheid om je inkopen te doen voor je kerstdiner.
Maak alvast je boodschappenlijst, want deze pittige Italiaanse kazen, smaakvolle vleeswaren en lekkere wijnen zijn in Amsterdam en omgeving normaal niet voor de particulieren te koop!
Ook zijn al deze producten te koop in “gewone” hoeveelheden: dus geen hele ham maar een paar onsjes vers en flinterdun voor u gesneden.
Onderin treft u de lijst met de specialiteiten van zaterdag.
Als u geïnteresseerd bent in de prijslijst, laat me een bericht achter in de Commenti, dan stuur ik het per e-mail.


Verder is er de mogelijkheid om leuke zakjes te kopen met de ingrediënten voor bijvoorbeeld een winterse Italiaanse bonensoep of een geurige risotto met eekhoorntjesbrood.
Ideaal om in je voorraadkast te hebben maar ook om iemand cadeau te geven.
Hiermee ondersteun je tevens Radio Onda Italiana, de enige Italiaanse radio in de Benelux.

Stuur dit bericht door aan iedereen die van lekker Italiaans eten houdt.

zaterdag 18 december 2010
10 - 15 uur
(Kookstudio Oud Zuid van La Cucina del Sole)

Ik ben zaterdag ook aanwezig voor culinaire advies en suggesties!
Heeft u nu alvast vragen? Stel ze gerust in de Commenti op, ik beantwoord ze zo snel mogelijk!

Let op: er is helaas geen pinfaciliteit aanwezig in de kookstudio, betalingen alleen contant (op Hoofddorpplein is er een geldautomaat)

SALUMI
Salame Sauris (lichtgerookte salami) c.ca 600 gr
Speck (mager, gerookte ontbeende ham)
Salame cinghiale (salami van everzwijn) c.ca 600 gr
Salame piccante tipo ventricina (pittige salami)
Capocollo (schouderfilet)
Soppressa nostrana (salami met wijn en een beetje knoflook)
Ossocollo Sauris (lichtgerookte schouderfilet)
Prosciutto dolce di Sauris (lichtgerookte ham)
Rebello (soort culatello, ontbeende ham)
Prosciutto di spalla di Cinta Senese (Toscaanse ham)

FORMAGGI
Mozzarella di bufala (buffelmozzarella, bol 250 gr)
Pecorino etrusco (Umbrische scapenkaas)
Stelvio DOP (rauwmelkse koemelkkaas uit de Dolomiten, smelt heerlijk)
Baby Ubriaco Sot la Trape (koemelkkaas gerijpt onder wijndruivenschillen)
Cacio di Pienza Nero (Toscaanse schapenkaas)
Caciotta al limone (jonge kaas met citroensmaak)
Casera Valtellina DOP (halfvolle, zachte koemelkkaas uit Valtellina, Lombardije)
Latteria di grotta (rauwmelkse koemelkkaas gerijpt in een grot)
Pecorino Montecristo (jonge rauwmelkse schapenkaas)
Parmigiano Reggiano oltre 24 mesi (zeer belegen)
L’Intruso (oud belegen koemelkkaas, vol en aromatisch)
Blu del Moncenisio (rauwmelkse schimmelkaas uit de Piemontese Alpen)
Bitto DOP (koe- en geitenmelkkaas uit Valtellina, Lombardije)

OLIO
Il Brumaio Olio Extra Vergine di Oliva - 250 ml
Timperio Olio Extra Vergine di Oliva al tartufo - 250 ml
Timperio Olio Extra Vergine di Oliva al peperoncino - 250 ml
Timperio Olio Extra Vergine di Oliva al limone - 250 ml
Aceto balsamico - 250 ml

PASTA ALL'UOVO, RISO, POLENTA
Fettuccine, linguine, pappardelle, etc. - 250 gr
Riso Superfino Carnaroli - 1 kg
Polenta pronta (kant-en-klare polenta) - 1 kg
Farina per polenta veloce (polentameel) - 500 gr

SACCHETTI DI RADIO ONDA ITALIANA
Risotto ai funghi porcini (met eekhorntjesbrood)
Diversi tipi di zuppa di legumi e cereali (diverse mix bonensoep)
 
DIVERSEN
Babà al limoncello - per 100 gr
Ampolline grappa Domenis - Ampullen grappa - per 10
Diverse specialità sott’olio (diverse soorten groenten)  - potje/barattolo
Patè di peperoni piccanti (pittige paprikapatè) - potje/barattolo

VINO BIANCO
Piemonte - Marrone: Langhe Favorita 2009 DOC
Friuli Venezia Giulia - Bertiolo: Tocai Friulano Stradalta 2009 IGT
Marche - Marconi: Bianco 2009 IGT

VINO ROSSO
Piemonte - Marrone: Barbera 2009 DOC
Friuli Venezia Giulia - Bertiolo: Merlot 2007 IGT
Marche - Marconi: Rosso 2009 IGT

Nessun commento: