martedì 9 dicembre 2008

Crostini con la rillete di anatra
Crostini met eendenrillette


La rillette di anatra è una cosa buonissima che chi sta attento alla linea o ha problemi di trigliceridi dovrebbe evitare come la peste. Ma noi no.
Si tratta di una conserva di carne francese nata dalla necessità di far durare le scorte di carne in periodi in cui i frigoriferi ancora li dovevano inventare. Ed ecco che nasce questa preparazione, realizzata con le cosce ed altre parti più dure dell'anatra, che viene fatta cuocere a lungo con diversi odori e poi conservata in barattolo nel suo stesso grasso.
Una cosa goduriosissima.
Vi chiederete: ma che c'entra con una festa italiana? Niente, infatti non c'entra niente, ma me ne hanno regalato un po' ed io l'ho condivisa con gli ospiti della festa di Radio Onda Italiana.
La rillette si mangia sul pane a temperatura ambiente ma un barattolo incominciato si conserva tantissimo in frigorifero (se ci riuscite...).
~~~~~~~~~~Nederlands
Eendenrillette is iets om te watertanden die wie op de lijn moet letten of problemen heeft met teveel vet in zijn bloed zou moeten vermijden als de pest. Wij niet.
Rillette is een Frans systeem om vlees te bewaren in tijden toen koelkasten nog uitgevonden moesten worden. Deze bereiding wordt gemaakt van de poten en andere taaie delen van de eenden die langzaam worden gegaard met specerijen en daarna in potjes bewaard in de eigen vet van de eend.
Heerlijk!
Jullie zullen zich afvragen: wat heeft het te maken met een Italiaans feest? Niets, inderdaad, het heeft er niets mee te maken, maar ik kreeg wat rillette cadeau en ik heb het willen delen met de gasten van het feest van Radio Onda Italiana.
Rillette wordt op brood op kamertemperatuur gegeten en een aangebroken pot blijft lang (als je het lukt om er vanaf te blijven) goed in de koelkast.

Nessun commento: